Ga weer STRALEN

Snel uit je relatie-drama met de stralen techniek

Een relatie die eindigt is één van de levensgebeurtenissen die je keihard naar de keel grijpt. Je kunt het zelfs als een traumatische gebeurtenis bestempelen. Dat was al zo toen je eerste kalverliefde voorbij ging en nu je volwassen bent is het nog net zo ingrijpend.

Een (echt-)scheiding beïnvloedt je hele leven. Alles komt op losse schroeven te staan en emotioneel gezien is het een ware uitputtingsslag. De stress die gepaard gaat met relatieperikelen en een relatiebreuk is buiten-proportioneel.
Marina Schriek ontwikkelde haar stralen-methodiek om mensen met een burn-out te begeleiden naar herstel van hun disbalans. Omdat een burn-out te wijten is aan chronische, overmatige stress, vaak vanwege werk-gerelateerde aspecten, werd al snel duidelijk dat deze methode ook zeer goed bruikbaar is voor andere situaties waarbij mensen onderdoor gaan aan overmatige stress. Een ongelukkige relatie zorgt voor aanhoudende stress in je leven.

De stralen-methodiek helpt je om weer voet aan de grond te krijgen, zicht op de situatie te creëren en het stuurloze en machteloze gevoel achter je te laten, door grip te krijgen op je gevoelens.

De 7 stappen van de STRALEN methode zijn:

  • Sta zonder oordeel stil bij waar je bent
  • Twijfel niet aan je lichaam, het vertelt je alles
  • Realiseer je welke lessen je aan het leren bent
  • Apprecieer je dromen
  • Lauwer jezelf en wordt je eigen fan
  • Exploreer alle mogelijkheden om je goed te voelen
  • Navigeer steeds naar je goede gevoel toe.

De stralen-techniek is een methode die je kan helpen om je balans te hervinden ondanks je relatieperikelen. De 7 stappen zijn een leidraad die je door een bewustwordingsproces leidt. Elke stap van de stralen-techniek helpt je om te ontdekken hoe je relatiedrama ontstaan is, maar vooral ook hoe je er weer uit kunt komen.

Korte uitleg
S ta zonder oordeel stil bij waar je bent.
Door jezelf niet te veroordelen en de situatie te accepteren, creëer je ruimte voor jezelf om te ontdekken welk nut deze disfunctionele relatie voor je heeft.
T wijfel niet aan je lichaam, het vertelt je alles.
Je lichaam geeft je constant feedback, door te leren hoe je naar die feedback kunt luisteren en kunt begrijpen wat het je zegt, leer je jezelf beter kennen en kun je beter voor jezelf zorgen.
R ealiseer je welke lessen je aan het leren bent.
Je boosheid, onmacht en verdriet, je stressgevoelens, je fysieke en mentale klachten, zijn er om je iets duidelijk te maken. Wat zijn jouw lessen?
A pprecieer je dromen.
Dromen helpen je om jezelf beter te leren kennen én om je een fijn gevoel te geven. Geniet er van en koester ze, ze helpen je je gelukkiger te voelen.
L auwer jezelf en wordt je eigen fan.
Jij bent fantastisch! Ga jezelf waarderen en geloof in jezelf. Wacht niet tot je partner het doet, maar begin zelf!
E xploreer alle mogelijkheden om je goed te voelen.
Er zijn vele manieren die je helpen om je goed te voelen, ontdek welke het beste voor jou werkt en ontwikkel gewoontes waar je je goed bij voelt.
N avigeer steeds naar je goede gevoel toe.
Nu je alle zeven stappen begrijpt, hoef je ze alleen nog toe te passen. Vind het belangrijk dat je je goed voelt, werk er dagelijks aan, net zolang tot het een tweede natuur geworden is.

De stralen-methodiek helpt je om je relatie met jezelf sterk te verbeteren. Wanneer je je goed voelt over je zelf, volgt het goede gevoel in je relatie ook. De methode is krachtig en to-the-point. Je neemt het heft van je leven weer in eigen hand op een natuurlijke en prettige manier. Dat voelt als een verademing.

Klik op de links voor meer informatie over het werk van Marina Schriek en haar praktijk de opening, burn-out specialisten in Lage Zwaluwe.