Over Marina Schriek

De auteur Marina Schriek van Gefeliciteerd met je echtscheiding en haar verhaal

Marina Schriek auteur en CoachMarina Schriek debuteerde als schrijver met het boek Gefeliciteerd met je burn-out. Zij is een bijzondere ervaringsdeskundige, twee keer had zij een burn-out. Na die tweede episode wist ze het zeker: dit nooit meer! Én ze wilde het begrijpen. Waar komt die burn-out vandaan, waarom krijg ik ‘m en een ander niet. Waarom nu?

Met al die vragen in haar hoofd ging ze op onderzoek uit en ze vond de antwoorden op haar vragen. Die kennis verwerkte zij als eerste in haar boek Gefeliciteerd met je burn-out. Met dit boek geeft ze een inkijk in haar coachingsmethoden en legt uit hoe jij die zelf toe kunt passen. Ook in haar overige boeken komt de stralen methodiek steeds terug en gebruikt ze deze manieren ook in haar eigen leven en werk.

Echtscheiding
Wat een relatiebreuk betreft is Marina juist géén ervaringsexpert. Op haar 17e ontmoette ze haar partner, Léon Brinkers, waarmee ze al ruim 28 jaar gelukkig is. De laatste jaren werken ze ook samen op zakelijk vlak. Een relatie is een proces en constant in beweging. Bepaald gedrag zorgt ervoor dat je van elkaar kunt verwijderen en wanneer je merkt dat dat gebeurt, moet je snel bijsturen, wil je voorkomen dat het tot een relatiebreuk komt.
De kunst is om dat te doen, zonder dat het ten koste van je eigen persoonlijkheid of die van je partner gaat. Je bewust worden van de ruimte die jij en je partner nodig hebben om samen goed te kunnen functioneren als stel is een eerste stap, daar een goede invulling aan geven is een ware uitdaging. Als dat niet lukt, dan is er werk aan de winkel.

De cliënten waar Marina mee werkt blijken vaak niet alleen last te hebben werk-gerelateerde stress. Stress op het werk, levert ook thuis stress op en andersom. Daarom was het voor Marina bijzonder logisch om na Gefeliciteerd met je burn-out een boek te schrijven waar ze haar coachingsmethoden loslaat op relatie-perikelen. Ook nu weer is het haar insteek dat je leven bedoeld is om met plezier te leven. Ze gunt iedereen een gezonde ambitie om zo gelukkig mogelijk te zijn, zo vaak je kunt.

De auteur en haar achtergrond
Marina Schriek werkt ruim 25 jaar in het bedrijfsleven en begeleidde vele veranderingsprocessen. In 2001 startte ze haar eigen onderneming ‘de opening’. In eerste instantie als leverancier van stoelmassages op de werkplek, later als full-service dienstverlener gericht op het voorkomen en verhelpen van ziekteverzuim. Marina studeerde op latere leeftijd natuurgeneeskunde en bekwaamde zich in manuele therapieën. Lichaam-geest geneeskunde is volgens haar de toekomst van de geneeskunde.  Ongezonde stress heeft invloed op je gemoedstoestand én op je gezondheid. Wie begrijpt wat stress is en wat het je kan brengen én leert om stress voor zich te laten werken, is in staat om zijn eigen gezondheid op peil te brengen en te houden.

Marina Schriek geeft trainingen en lezingen over haar vakgebied. Ze begeleidt individuen met klachten, die zich weer goed willen voelen en zich daar zelf voor in willen zetten. Daarnaast helpt ze organisaties om stress-gerelateerd ziekteverzuim te begrijpen, verhelpen en te voorkomen.

Inmiddels heeft Marina duizenden mensen geholpen zich weer beter te voelen. Hele afdelingen en bedrijven lichtte zij door om stress-gerelateerd verzuim te voorkomen. Ze is als een vis in het water wanneer ze met groepen werkt en voor zalen staat. Ze is een autoriteit in haar vakgebied en heeft nu haar tweede boek Gefeliciteerd met je echtscheiding afgeleverd.

Wil je een lezing of een workshop met Marina bijwonen, klik hier voor de agenda.

Wil je je persoonlijk laten coachen door Marina, klik dan op deze link.