«

»

Voornemen om te scheiden in het nieuw jaar

2 januari is de echte scheidingsdag, het voornemen om te scheiden in het nieuw jaar wordt dan het meest genomen

Ieder jaar wordt het voornemen om te scheiden het meeste keren in gang gezet op de eerste werkdag van januari in het nieuwe jaar. Tijdens de feestdagen zitten de meeste stellen ‘verplicht’ met elkaar opgescheept in de feestmaand december waarna zij het vaakst besluiten om uit elkaar te gaan en de scheiding in gang te zetten zodra de advocaten weer aan het werk gaan. In 2015 is de eerste werkdag van de meeste scheidingsadvocaten 5 januari maar misschien is er nog een fanatiekeling te vinden die op 2 januari al met de scheidingscase aan de slag wil gaan. Daarmee is 5 januari vanwege het voornemen om te scheiden in het nieuw jaar de meest drukke dag voor de meest scheidingsadvocaten in Nederland.

Voornemen om te scheiden
De meeste mensen besluiten in het nieuwe jaar om te gaan scheiden omdat ze dan meestal vrij zijn met de feestdagen en dan erg veel op elkaars lip zitten. Ze kunnen dan deze ‘verplichte’ contacten momenten niet doorbreken met hun normale routine om bijvoorbeeld te gaan werken. En dan komen de verschillen nog harder naar voren als normaal. Je hebt dan ineens een vent in huis die zich met de opvoeding van de kinderen op ‘zijn’ manier gaat bemoeien of de man ziet zijn vrouw de hele dag dingen doen die veel efficiënter kunnen en hij begreep als niet wat ze de hele dag aan het doen was. De grote ergernissen worden dan meteen duidelijk en dan kan je er vaak niet meer omheen.
Op de Dag van de Scheiding dit jaar op 25 september, net na de zomervakantie wat ook zo’n periode waarbij je op elkaars lip zat. tijdens de scheidingsdag kon iedereen een scheidingscheck laten uitvoeren bij scheidingsadvocaten en scheideingsmediators overal in het land. Er is toen veel gratis en vrijblijvend informatie ingewonnen over scheiden en alles wat bij een scheiding komt kijken. Je hebt dan als ex-partners maar vooral ook als er kinderen in het spel zijn veel te regelen. Zaken als alimentatie, regelingen met de kinderen bij een scheiding, het eigen huis of je huur huis en de scheiding, opgebouwde pensioenen, de lopende hypotheken, geld, leningen, een nieuwe woning zoeken, de boedel verdeling , een ouderschapsplan of omgangsregeling, vrienden en sportclubs en noem maar op. Als je over dit soort zaken niet goed nadenkt komt of niet weet waar je naartoe wilt in dat proces, komt het vaak uit op een vechtscheiding met alleen maar twee verliezers en torenhoge rekeningen voor advocaten of mediators.

voornemen om te scheiden in het nieuw jaarEen nieuw leven beginnen met een andere partner in het nieuwe jaar
De meeste mensen scheiden om weer een nieuw leven op te willen bouwen en het oude achter zich te laten. De beste manier om uit elkaar te gaan is om, hoe moeilijk dat ook soms is, liefdevol, zorgvuldig en respectvol dit proces tot een einde te brengen. In Gefeliciteerd met je echtscheiding is te lezen dat het opbouwen van een nieuw leven veel gemakkelijk gaat als je daar wat werk van maakt. Je kunt je ook persoonlijk of als stel laten begeleiden door Marina Schriek om te bezien of het huwelijk of de relatie nog is te redden door in relatietherapie te gaan met elkaar. Neem contact op met haar voor meer informatie.

Neem niet te snel het voornemen om te scheiden in het nieuw jaar want vaak met het verbeteren van de communicatie en begrip krijgen voor de ander zijn veel problemen vaak op te lossen. Slechte communicatie, geld en seks zijn de meest voorkomende ergernissen. Vaak worden er allerhande stempels op personen geplak zoals autisme, PPD-nos, asperger of narcisten. Deze stempels worden veel te vaak gegeven aan gedrag wat een uiting is van de situatie waarin veel mensen gevangen zitten in hun huwelijk. Een uitweg is er vaak wel maar daar moet dan wel aan gewerkt worden door beide partners.

Het voornemen om te scheiden in het nieuw jaar is zo genomen maar dan begint het pas!