«

»

2 januari echtscheidingsdag

Vandaag, 2 januari is het ‘echtscheidingsdag’ voor de meeste advocaten

Wat zijn uw goede voornemens voor dit jaar of heeft u er geen gemaakt? Het is de tijd tussen kerst en oud en nieuw om rust te nemen en na te denken over uw leven en hoe het anders kan voor het komende jaar. Wist u dat veel mensen in de laatste dagen van het oude jaar besluiten om te gaan scheiden?!

De datum 2 januari wordt door vele Britse advocaten dé ‘echtscheidingsdag’ genoemd. Het overgrote deel van de telefoontjes en bezoeken aan de advocatenpraktijk die dag betreffen de aanzet tot een echtscheiding. Volgens de advocaten komt deze golf van echtscheidingen doordat het oudejaar aanzet tot nadenken. De meeste mensen staan wel even stil bij hun leven en wat zij daarin veranderd zouden willen zien. Hoe men dat aan wil pakken is op dat moment nog niet helder maar na oud en nieuw voegt een flink aantal van de daad bij het woord, en neemt contact op met een advocaat of jurist. Het begin van een nieuw jaar biedt moed om de koe bij de horens te vatten en een echtscheiding in gang te zetten.

De kerstperiode is bij uitstek de tijd waarin je vaker samen bent met je geliefden. Juist wanneer je dagenlang bij elkaar op de lip zit wordt ontevredenheid over de relatie extra uitvergroot. Velen mijmeren weg naar de tijd dat alles nog koek en ei was. Onwetendheid over mogelijkheden om het tij te keren brengt hen bij de wens om daadwerkelijk uit de relatie te stappen. Vandaar dat 2 januari de echtscheidingsdag bij uitstek blijkt te zijn.

Natuurlijk is er niets mis met echtscheiden. Blijven hangen in een relatie die je ongelukkig maakt en waar je niet meer in gelooft zouden we niemand aanraden. Het is wél een aanrader om je te verdiepen in mogelijkheden om betere relaties te creëren. Wie weet is het ook voor jou mogelijk om je huidige relatie zo te verbeteren dat jullie elkaar weer gaan waarderen en de liefde tussen jullie weer opbloeit.

Ik wens iedereen een hoopvol 2014 gevuld met enthousiasme en liefde toe!

Marina Schriek